Karin Kellens Psychosociale Hulpverlening

In mijn werk en persoonlijk leven heb ik me altijd aangetrokken gevoeld tot mensen met hechtingsproblematiek en heb me daarin ook verder verdiept en opgeleid.

Naast psycho-educatie kan ik teams praktische handvatten aanreiken, om hechtingsproblematiek te herkennen en ermee om te gaan.
 

Hechtingsproblematiek roept handelingsverlegenheid op. Enerzijds in het volgen van de initiatieven van de cliënt, bewoner of kind in de opvang en anderzijds in het sturing geven en grenzen aangeven op een niet straffende of afwijzende manier. 

De methodes die gebruikt worden zijn vaak niet toegespitst op mensen met hechtingsproblematiek. 

Tevens roept het gedrag iets op bij teamleden, waardoor de afgesproken methodieken en begeleidingsafspraken niet gevolgd kunnen worden. In beide aspecten kan ik maatwerk bieden in ondersteuning en coachen van het team.


Aanvullend kan reflexintegratie volgens de Masgutova Methode® ondersteunend zijn voor het individuele teamlid in het voorkomen van letsel door goed geïntegreerde reflexen of in de verwerking van agressie.

Omdat trainingen maatwerk zijn, kunt u een kennismakingsgesprek aanvragen, waarbij we samen kijken naar de behoefte van het team en/of organisatie.